Underhåll av löpband

Underhåll av löpband

underhåll av löpband

Ett löpband  kräver ett visst  underhåll. Se till att löpbandet är ordentligt smort för sköts inte det ordentligt kan löpmattan snabbare bli utsliten och även motor och livslängden på ditt löpband kan förkortas avsevärt. Innan du smörjer och rengör bandet stäng av löpbandet med strömbrytaren och dra därefter ut kontakten ur vägguttaget.

Läs instruktionsmanualen och läs tips kring just det löpband du har köpt ,det kan vara en bra ide att smörja bandet en gång i månaden ca.

Detta gör du lättast genom att lyfta upp löpmattan och titta och känna hur det känns inunder, det skall finnas en hinna fett.

I början är det extra viktigt att hålla koll eftersom löpmattan inte är mättad utan drar åt sig mycket smörjmedel. Använd endast smörjmedel som är avsett för löpband!
Ju mer du använder löpbandet desto oftare behöver du smörja löpbandet men även om det står oanvänt under en lång period kan det behöva smörjas då smörjmedlet sugs upp av löpmattan och även kan avdunsta.

Var noga med att kolla att löpmattan inte drar snett, skulle det ske kan det enkelt justeras.  Hur du justerar just ditt band finner du i manualen till just ditt löpband. Precis som annan motionsutrustning kan monteringsskruvarna eventuellt behöva efterdras efter ett par veckor och det är en god ide att torka rent löpbandet med jämna mellanrum.
Välja skor för löpband

löparskor
Du bör  inte använda samma löparskor på löpbandet som du  gör när du springer utomhus, detta för att det inte ska hamna grus och smuts i löpbandet. När du springer på löpbandet så kan du ha ett par enklare löparskor tack vare den skonsamma dämpningen på bandet.
Så innan du börjar springa på ditt löpband läs manualen noga och följ underhållstipsen, då kommer du ha ett välfungerande löpband som kommer hålla i många år!

Åter till köpa löpband

2 Responses to Underhåll av löpband