Underhåll av löpband

Underhåll av löpband

underhåll av löpband

Ett löpband  kräver ett visst  underhåll. Se till att löpbandet är ordentligt smort för sköts inte det ordentligt kan löp mattan snabbare bli utsliten och även motor och livslängden på ditt löpband kan förkortas avsevärt. Innan du smörjer och rengör bandet stäng av löpbandet med strömbrytaren och dra därefter ut kontakten ur vägguttaget.

Läs instruktionsmanualen och läs tips kring just det löpband du har köpt ,det kan vara en bra ide att smörja bandet en gång i månaden ca.

Detta gör du lättast genom att lyfta upp löpmattan och titta och känna hur det känns inunder, det skall finnas en hinna fett. Läs  i din användarmanual och se om det är något speciellt du ska tänka på, som gäller just ditt löpband.

Smörjning av löpmattan

Behöver du hjälp med montering eller service ?

traningspartner erbjuder alltid professionell rådgivning samt support monterings- och leveransservice. Även om du inte har köpt ditt löpband hos dom så kan du alltid höra dig för om dom kan hjälpa till med service ändå. För mer info besök www.traningspartner.se Behöver du någon ny träningsmaskin så är dom en prisvärd online butik med ypperlig service låga priser och snabb kund support. Dom har även en bra sida med skötselråd och städ tips som gör att du kommer förlänga livslängden på din träningsmaskin.

I början är det extra viktigt att hålla koll eftersom löp mattan inte är mättad utan drar åt sig mycket smörjmedel. Använd endast smörjmedel som är avsett för löpband!
Ju mer du använder löpbandet desto oftare behöver du smörja löpbandet men även om det står oanvänt under en lång period kan det behöva smörjas då smörjmedlet sugs upp av löpmattan och även kan avdunsta.

Var noga med att kolla att löpmattan inte drar snett, skulle det ske kan det enkelt justeras.  Hur du justerar just ditt band finner du i manualen till just ditt löpband. Precis som annan motionsutrustning kan monteringsskruvarna eventuellt behöva efter dras efter ett par veckor och det är en god ide att torka rent löpbandet med jämna mellanrum.

Välja skor för löpband

Du bör  inte använda samma löparskor på löpbandet som du  gör när du springer utomhus, detta för att det inte ska hamna grus och smuts i löpbandet. När du springer på löpbandet så kan du ha ett par enklare löparskor tack vare den skonsamma dämpningen på bandet.
Så innan du börjar springa på ditt löpband läs manualen noga och följ underhållstipsen, då kommer du ha ett välfungerande löpband som kommer hålla i många år!

Undvik lågpris val

Om du inte har köpt ett löpband hos dom större butikerna eller har köpt ett band på en lågpris butik kan det tyvärr ofta vara svårt att få service och hitta reservdelar. Därför rekommendera vi alltid att du köper ditt löpband från dom större leverantörerna som har god kunskap och erbjuder bra garantier och  service efter ditt köp. Titta även på din garanti tid , vissa delar på bandet kan ha en längre garanti än hela löpbandet.  Skulle det kosta för mycket att reparera ditt löpband kan det kanske vara smartare att investera i ett nytt.

Åter till köpa löpband

2 svar på ”Underhåll av löpband”

Kommentarer är stängda.

Här på denna sida finner du information och tips på vad du ska tänka på när du ska köpa löpband.