NordicTrack Commercial 2950 löpband Recension

Bra val i mellanklassen för den kräsne

Det är något för en löpare med högt ställda krav när det gäller variation,utmaningar och komfort. Helt enkelt ett topp val i premium klassen.En kraftfull 4,25 CHP-motor möjliggör en topphastighet på hela 22 km/h och med den innovativa -3-15% lutningen är det möjligt att inte bara löpa uppför utan också gå i nerförsbacke. Du kan inte få mer variation än så!  Passar perfekt för långdistans löpning och kan  enkelt anpassas för flera användare.

 NordicTrack Commercial 2950  omdöme

Fakta:

Motor (konstant Hk): 4,25 HkOmdöme &Test nordictrack 2950
Motortyp: Dc motor
Mått L x B x H 200x100x170 cm
Mått hopfälld L x B x H: 106x100x180 cm
Löpytans höjd över golvet: 27.00 cm
Vikt: 143.00 KG

Antal program: 40 inbyggda
Transporthjul: Ja
Handpulssensor: Ja
Pulsbälte: Tillval
Hopfällbar: Ja
Löpyta längd: 152 CM
Löpyta bredd: 55.00 cm
Hastighetsintervall: 1-22 km/h
Lutningsintervall: -3 -15 %
Max Användarvikt: 135. kg
Användning i hemmiljö: Ja
Garanti: 2 År (hemmabruk hos traningspartner.se)

Övrigt: Krävs WiFi koppling till förinställda program

Test video NordicTrack Commercial 2950 löpband

I filmen får du en bra genomgång av  kvalité och vilka  program och funktioner som du kan dra nytta av . Vill du springa utan extra dämpning kan du välja att stänga av denna funktion. Det kan vara nödvändigt om du vill få en känsla att träna precis som du gör utomhus utan dämpning. I filmen ser du även sole f63 och f85. Så du kan se vad som skiljer dessa 3 band.

 

Smidig display

Konsolen har en stor 21,5-tums kapacitiv pekskärm. Att få fram din viktigaste träningsstatistik, är nu smidigare än någonsin och du kan enkelt hålla koll på dina framsteg. När du har skapa ett iFit-konto kan du enkelt att logga in med ett användarnamn och få tillgång till över 300 inbyggda video program med olika träningspass.

Erbjuder rolig och effektiv träning

Denna träningsmaskin har en mängd olika val framtagna för att göra dina träningspass både roliga,effektiva och utmanande. Om du nyttjar det manuella läget kan du ändra hastighet och lutning med hjälp av ett knapptryck och displayen ger dig kontinuerlig information under träningspasset. Displayen har ett antal olika träningsprogram. Varje program kontrollerar hastigheten och lutningen n är det lotsar dig genom ett utmanande träningspass.Du kan lyssna på musik eller ljudböcker via displayens inbyggda ljudsystem under träningspasset.

Vad är positivt

Bra komponenter

Bandet har komponenter i hög kvalitet som har testats underlång tid och en avancerad dämpning, stora spårrullar och en stark motor. Med Sole får du det bästa där det verkligen behövs. Tack vare att denna modell har funnits ganska länge så har dom kunnat finslipa och förbättra produkten sedan lanseringen.

Motor
Motorn är  mycket tyst som du märker  om du tittar på videon. Den smidiga motorn kommer att hjälpa dig genom din  intervall träning och långdistans pass utan problem. Den starka motorn på hela 4,25 hk tål långa och hårda löppass.

Lutning

Du kan luta med upp till 15%  och ner till -3% på detta löpband, vilket ger dig möjligheten att  genomföra  dina träningspass  på massor av olika sätt. Detta fungerar oavsett om du går eller springer så du lägger till en extra nivå av programmeringsalternativ till din hemma träning.

Lätt att fälla ihop 

När du inte nyttjar maskinen kan den enkelt fällas ihop så att den bara upptar mindre än hälften så mycket plats som många andra platskrävande löpband. Det har en smidig Space Saver-design, så att du kan lagra maskinen i vertikal position, medan EasyLift Assist hjälper till att fälla ned bandet igen upp med ett enkelt knapp tryck.

iFit abbg – första året ingår gratis

Modellen 2950 är mycket populär för att den stödjer iFit Coach träningsprogram med mängder av val på träningspass över hela världen. Programmen styr löpbandets hastighet och lutning för att kopiera landskap och hjälper dig att snabbare nå dina valda träningsmål. Du kan enkelt välja från ett oändligt antal Google Maps-löp pass och ett stort utbud av videoutövningar. Du kommer att kunna uppleva det som att du nästan tränar med personliga tränare.

Kika på denna  demo om ifit :

Du kan enkelt få tillgång till den träning du vill ha med över 300 inbyggda video program som är utformade av en certifierad personlig tränare för att hjälpa dig att nå dina träningsmål. Det kräver ett iFit abbg – första året ingår gratis med bandet.

Användarmanual på Svenska

Manualen är på svenska och du kan läsa hur du monterar ihop bandet och du får även information om hur du på bästa sätt underhåller och rengör löpbandet.  Hos traningspartner kan du även få ett fast pris på montering av löpbandet via deras hemfixar tjänst. en smidig tjänst om du vill komma i gång direkt och inte börja med att lägga ner ett par timmar på montering. väljer du att montera ihop det själv så bör ni vara två , annars kan det bli knepigt. Vill du se hur du monterar ihop denna modell kan du söka  på NORDIC TRACK 2950 TREADMILL UNBOXING AND ASSEMBLY på youtube.

Läs mer här och beställ nordic track 2950 hos traningspartner.se

Vad är negativt

 Det vi främst reagerar på är den höga prislappen och att  pulsbältet inte ingår.

Summering

[hor_bar id=’1027′]

Vi anser att detta band helt klart erbjuder det mesta man kan önska sig för att ha tillgång till en varierande och utmanande träning, Den starka och tysta motorn i kombination med dom oändliga träningsvalen via ifit gör att vi ger NORDIC TRACK 2950  toppbetyg på allt förutom priset . Det kostar ca 11 000 kr mer än sole f63 det är det knappast värt.  Men vill du kunna springa länge utan oro för att motorn ska bli överhettad och ge hela familjen möjlighet att enkelt ställa in sina egna val så kan detta vara ett smart köp.

Efter köpet

När du har köpt ditt band läs manualen så att du vet hur ofta du behöver smörja bandet. Det kan även vara bra att kolla så att inte bandet drar snett efter ett par löp pass. Det brukar vara relativt enkelt att justera om du kikar i pdf manualen.   På start sidan hittar du mer information när du ska köpa löpband.

Skulle inte denna modell passa dina krav eller plånbok kan du kika på testvinnaren sole f63.

Här på denna sida finner du information och tips på vad du ska tänka på när du ska köpa löpband.